Federale Verzekeringen kiest voor Digitale Kotmadam van Vergaelen Vastgoedbeheer naar nieuws overzicht

29 Mei 2021

Persbericht:

De 121 comfortabele studentenkamers in de “K-Building” werden tot voor kort beheerd door een internationale speler in de wereld van studentenhuisvesting. Dat het beheer nu aan het kleinschaligere Vergaelen Vastgoedbeheer wordt overgedragen, wijst op een nieuwe trend in de competitieve markt van vastgoedmanagement.

Partnership door innovatie

Federale Verzekeringen en haar vastgoedvennootschap (Federale Real Estate Investment Management of Federale REIM n.v.d.r.) kiezen resoluut voor duurzaam ondernemerschap en innovatie technologieën. De digitale aanpak van Vergaelen Vastgoedbeheer sluit naadloos bij die bedrijfsvisie aan.

Vergaelen Vastgoedbeheer heeft geen fysieke kantoren (wel flexwerkplekken op 6 locaties n.v.d.r.) en werkt volledig digitaal. Alle administratieve en operationele beheersprocessen gebeuren vanop afstand via hyper beveiligde online platformen. Eigenaars, huurders en studenten volgen alles via een persoonlijke login.


Digitale kotmadam

Vooral de Digitale Kotmadam-formule sprak Federale Verzekeringen aan. Die laat studenten toe om al hun vragen via telefoon, chat, e-mail of videogesprek te stellen. Eender welke vraag en eender wanneer. Een online afspraak maken volstaat.

We merken dat veel collega beheerders liever geen vragen van huurders of studenten beantwoorden die niet in hun wettelijk takenpakket vervat zitten. Wij maken geen onderscheid en beantwoorden ze allemaal met de glimlach. Als de studenten tevreden zijn over hun huisvesting en het beheer ervan, dan zijn onze klanten, de eigenaars, dat ook. – aldus bestuurder Nico Vergaelen

Omdat de kortlopende huurcontracten een reëel risico op leegstand inhouden, hanteert Vergaelen Vastgoedbeheer het No Cure, No Pay principe. Daarbij betalen eigenaars enkel voor de diensten die ze effectief gebruiken. Voor leegstaande panden rekent de Digitale Kotmadam dus geen beheersvergoeding aan.


Eerst de K-Building

Met 121 studentenkamers in centrum Antwerpen is de K-building een geschikte testcase. Vergaelen Vastgoedbeheer neemt naast de wettelijke taken, ook het volledige facility management én alle communicaties met de vele betrokken stakeholders. Eigenaars hebben zo een totaaloplossing bij één enkel aanspreekpunt. Vergaelen Vastgoedbeheer kijkt uit naar de evaluatie van dit proefproject en het perspectief om in de toekomst nog meer panden in portefeuille te nemen via het nieuwe concept van de “digitale kotmadam”.

Bron: Vergaelen Vastgoedbeheer BV

Perscontacten:
Yvonne van de Camp | Head of Property Management | T 03 246 04 69 |beheer@vergaelenvastgoed.be
Nico Vergaelen | CEO | nico@vergaelenvastgoed.be

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons