Nieuws

Geen dakisolatie? Dan is vanaf 2020 je woning niet meer verhuurbaar!

25 Juli 2019

Wil je misschien binnenkort je woning te huur zetten? Of heb je al een huurder? Dan zijn er veel zaken waar je aan moet denken. De veiligheid en bouwkundige staat van je pand bijvoorbeeld. Want wist je dat alle panden die vanaf 2020 verhuurd worden, voorzien dienen te zijn van gedegen dakisolatie?

Lees meer

Mobiscore: mobiliteitsscore voor Vlaamse woningen

19 Juni 2019

De mobiscore, gisteren gelanceerd door minister van omgeving en milieu Koen Van den Heuvel, moet helpen in de zoektocht naar een nieuwe, duurzaam gelegen woning. De score geeft aan hoe makkelijk je met de fiets of te voet van je huis of nieuwe thuis naar de dichtstbijzijnde scholen, winkels, haltes voor openbaar vervoer... kan.

Lees meer

Help! Mijn woning staat op de inventaris van bouwkundig erfgoed. Waarmee moet ik rekening houden als koper en verkoper?

21 April 2019

Bij de verkoop van een woning moet worden nagegaan of het pand is opgenomen in de inventaris van onroerend erfgoed. Stel dat dit het geval is, welke verplichtingen moet je dan naleven bij de verkoop?

Lees meer

C&N Vastgoed en Beheer bestaat 1 jaar en dat vieren we graag samen met u!

25 Maart 2019

Celien en Nico vieren het 1-jarig bestaan van hun Kempens vastgoedkantoor. Op 1 april, en dat is geen grap, lanceren ze een unieke "5000 EUR actie".

Lees meer

Nieuwe huurwetgeving vanaf 1 januari 2019!

24 Februari 2019

Op 9 november 2018 kondigde de Vlaamse Regering het Vlaams Woninghuurdecreet af. Of u nu huurder, verhuurder of kotstudent bent, alle huurcontracten die vanaf 1 januari 2019 worden gesloten, vallen onder de nieuwe regelgeving. Die is enkel van toepassing op de huurovereenkomsten voor een woning als hoofdverblijfplaats en op studentenhuisvesting.

Lees meer

Hoe weet ik of de woning die ik wil aankopen vergund is of niet?

17 Februari 2019

Bij de aankoop van een oudere woning (> meer dan 30 jaar) is het niet altijd duidelijk en eenvoudig om de vergunde bouwtoestand te achterhalen. Recente woningen vallen onze strengere en meer strikte bouwaanvragen dan vroeger. Hieronder kan je alvast lezen hoe de wetgever omgaat met enkele stedenbouwkundige mogelijkheden.

Lees meer

Wanneer moet een huurcontract geregistreerd zijn?

08 Februari 2019

Het huurcontract voor een onroerend goed dat uitsluitend bestemd is voor de huisvesting van een gezin of van één persoon, moet u laten registreren binnen de twee maanden vanaf de ondertekening van het contract.

Lees meer

Rookmelder voortaan verplicht in elke huurwoning

06 Februari 2019

De laatste jaren wordt er volop ingezet op het installeren van optische rookmelders, in het bijzonder op de private huurmarkt. Daarbij werden een aantal belangrijke deadlines vastgelegd. De laatste deadline - voor bestaande huurcontracten voor woningen gebouwd na 1945 - is op 1 januari verstreken.

Lees meer

Wat is de woningpas en wat bevat de woningpas?

24 Januari 2019

De digitale woningpas is een uniek integraal digitaal dossier, een digitale infokluis waarin alle gegevens van een gebouw gebundeld worden. Dit kan worden geraadpleegd door de woningeigenaar (of personen met een volmacht). Het dient om de evolutie van iedere woning naar de langetermijndoelstelling te kunnen opvolgen.

Lees meer

Het nieuwe EPC+ onder de loep: bewijsstukken worden nog belangrijker!

22 Januari 2019

Sinds 1 januari steekt het EPC in een nieuw jasje. Wie voortaan een nieuw opgemaakt EPC in handen krijgt, zal een document lezen dat er totaal anders uitziet dan in 2018

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons