Nieuws

Beste wensen voor 2019! Vanwege Celien, Nico en Kris

30 December 2018

Vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar!

Lees meer

Verplicht onderhoud van uw cv-installatie

09 September 2018

Het onderhoud van het centraal stooktoestel van uw verwarmingsinstallatie is een verplichting, zowel voor particulieren als bedrijven. Centrale stooktoestellen op gas (aardgas, butaan, propaan) moeten tweejaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen. Centrale stooktoestellen op stookolie (mazout) of vaste brandstof (hout, pellets, steenkool) jaarlijks.

Lees meer

6 redenen om je huis te verkopen via een vastgoedmakelaar

04 September 2018

Een vastgoedmakelaar is een professional die beschikt over een ruim netwerk van kopers, advies en marktkennis.

Lees meer

Bij de verkoop van een woning is een elektrische keuring verplicht als de installatie dateert van vóór 1 oktober 1981

03 September 2018

Wat doe je wanneer de keurder je elektrische installatie een onvoldoende geeft? Bij de verkoop van een woning is een elektrische keuring verplicht als de installatie dateert van vóór 1 oktober 1981. Zo weet je als koper waar je aan toe bent: of de installatie veilig is en of je nog kosten hebt om ze in orde te brengen.

Lees meer

De prijzen van het Belgische woningvastgoed blijven licht stijgen. De prijscurve van de bouwgrondmarkt vertoont wel een knik.

31 Augustus 2018

De vermelde bedragen zijn in euro en gebaseerd op de mediaanprijs. Dat betekent: 50 procent van de verkopen gebeurt voor een lager bedrag. Ook alle prijsevoluties zijn gebaseerd op de mediaanprijs. Deze zijn vermeld in procenten. De cijfers zijn afkomstig van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat.

Lees meer

Rookmelders zijn verplicht vanaf 2013. Wat zegt de regelgeving?

30 Augustus 2018

Als u na 31 december 2012 een nieuw huurcontract afsluit voor een huurwoning, moet de woning uitgerust zijn met voldoende rookmelders.

Lees meer

Beslissing van de overheid inzake aanpassing tarief registratierechten

15 Mei 2018

Op 9 mei 2018 keurde het Vlaams Parlement de aanpassing van het verkooprecht goed (de registratiebelasting die u betaalt bij de aankoop van een onroerend goed). Ze zijn van toepassing op verkopen van onroerende goederenwaarvoor de verkoopovereenkomst wordt gesloten vanaf 1 juni 2018.

Lees meer

Woningen worden betaalbaarder

27 April 2018

Tussen 2005 en 2011 stegen de huizenprijzen duidelijk sneller dan het gemiddelde inkomen, blijkt uit een studie van Belfius. Maar sinds 2012 verbetert de betaalbaarheid van het residentiële vastgoed.

Lees meer

Vlaamse woning 2% goedkoper geworden

27 April 2018

2018 is voor de Vlaamse vastgoedmarkt een beetje in mineur gestart. Het aantal vastgoedverkopen daalde de eerste drie maanden van dit jaar namelijk met 4,1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer

Nieuw in België: de Woningpas

27 April 2018

Een woning (ver)bouwen, (ver)kopen of (ver)huren, daar komt heel wat papierwerk bij kijken. Maar vanaf het voorjaar van 2018 wordt de Woningpas officieel ingevoerd, een gratis digitaal paspoor

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons