Vergaelen Vastgoed (Turnhout) ontmoet jou graag in het historische Paterspand bij Interoffices! naar nieuws overzicht

23 November 2020

    

 De historiek van het klooster gaat terug tot halverwege de 17de eeuw, toen de minderbroeders van Herentals naar een perceel in de Patersstraat verhuisden. Enkele jaren later startten de bouwwerken van een nieuw kloostercomplex en theologisch studiehuis. Na de Franse revolutie liet de sterk geslonken kloostergemeenschap de eigendommen over aan de kanunnikessen van het Heilig Graf.

Eind 19de eeuw zijn de minderbroeders terug in Turnhout. Ze kopen verschillende percelen in de Patersstraat aan voor de bouw van een nieuw kloostercomplex. In 1899 zijn de kerk en het kloostergebouw voltooid. In de jaren 1950 – 1960 vinden verbouwings- en aanpassingswerken plaats in klooster en kerk. In 1986 verkoopt de orde het pand.


In 1989 krijgt het VKW (nu: Etion, forum voor geëngageerd ondernemen) het complex in handen en laat het restaureren tot een site met diverse functies. Het grootste deel van het klooster wordt omgevormd tot een bedrijvencentrum, met op de zolderverdieping vergader- en seminarieruimtes. De kerk en het indrukwekkende in glas overdekte pandhof krijgen een evenementiële invulling.

Bron: Persbericht Imoya 31.05.2017 (Marijke Verboven) www.imoya.be 

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons